keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pakkaamisen riemua

No jopas on taas aika rientänyt, mitähän mie oon täällä touhunnut kun en ole edes kerennyt kuulumisia kertoa. Edellinen päivitys näyttää olevan niin pitkän aja takaa että oikein itsekin ihmettelen omaa laiskuutta.

Edellisen päivityksen jälkeen olen kieltämättä istunut tunneilla aika tehokkaasti, välillä aamusta ilta kahdeksaan asti. Siinä välissä on vielä koettanut tehdä kotitehtäviä, esitystä ja lukea tenttiin. Noh, nyt saa hetken hengähtää ja valmistautua loppurutistukseen. Tällä hetkellä on ohjelmassa budjetointia ja muutamia kivoja laskelmia kannattavuuden suhteen, loistavaa! Mie niin tykkään tuosta matikasta että kiva opiskella noita laskelmia välillä vieraalla kielellä. :) Ekassa kuvassa pientä esimakua laskelmista, siinä on siis ihan tavallinen kriittisen pisteen laskentakaava eikä mitään atominhalkaisua vaikka hankalan näköiseksi se on osittain tehty.
Terijoki ( Зеленогорск)

Terijoki (Зеленогорск)
Vähän on suunnitelmia ja tehokkuutta laskenut flunssa, inhottavaa. Olin kunnon flunssassa mutta onneksi ei kuumetta nostanut eikä tarvinnut lääkärille mennä. Ihan perinteisin keinoin on selvitty, sekä lääkeitä ja muuta apua on tarvittaessa saanut. Osa lääkkeistä on vähän epäilyttäviä, kuten tuo kiinalainen jauhe. Parempi ettei edes tiedä mitä sisältää, jotain troppia se kuitenkin on.

Oon viime postauksen jälkeen kerennyt käymään Terijoellakin, todella ihana paikka. Luulen että sinne pitää tehdä vielä uusi retki, sen verran kaunista on kaikkinen hiekkarantoineen, puistoineen ja kaiken kruunaa tuo meri. Ja niin ylpeä saan itsestäni olla kun sain hommattua itselleni junalipun sekä osasin nousta oikealla asemalla pois kyydistä. Ei siis olisi ollu mahdottomuus että tyytyväisenä olisin istunut kyydissä ja katsellut maisemia Viipuriin asti. :) Junalippu oli muuten aivan suunnattoman halpa, näin opiskelijana sain vielä vähän alennusta ja kustansin lipusta huikeat 56,5 ruplaa. Ei VR kuljeta eurolla tuollaista matkaa, edes kahvia ei juna-asemalta tuohon hintaan irtoa.

Viimeviikolla ja maanantaina väkerrettiin esitystä Hukka -tuotteesta. Omasta näkökulmasta oli mielenkiintoista pohtia voisiko niiden tuotteet käydä kaupaksi tällä puolella rajaa. Tultiin siihen tulokseen että kyllä banjan omistajat voisivat ostaa jonkun koristeen kiukaalleen. Mielenkiintoisempaa oli varmaan ryhmällä joka pohti Biolanin kuivakäymälöiden potentiaalisia ostajia. Vuolukiviset koriste-esineet on sen rinnalla paljon helpompi juttu. En tosin tuota aihetta itse valinnut, ranskalaiset ryhmän jäsenet valitsivat sen nimen perusteella.

Perjantaina käytiin vähän shoppailemassa ja tehtiin perunasta pihvejä sekä kesäkurpitsasalaattia. Itse en päässyt torstaina kurssille jossa opeteltiin noiden perinneruokien tekoa joten ystävä piti miulle sitten oman oppitunnin ja näytti mitä kurssilla oli oppinut. Vahvasti luulen että noita joutuu tekemään kotosuomessakin, on ihan loistavan makuisia.

Lauantaina Eeva kävi moikkaamassa minua ja pyörittiin koko päivä kaupungilla, illalla vielä käytiin kyläilemässä. Jossain vaiheessa päivää söin jotain vähemmän terveellistä koska sunnuntaina sainkin sitten vähän lepäillä ja nautiskella jotain ranskalaisia lääkkeitä vatsan rauhoittamiseksi. Vahvasti epäilen että syy löytyy Mäkkärin hampurilaisesta, sen siitä saa kun sinne eksyy. Loistavasti olen tähän asti vältellyt moisia paikkoja, nyt hätätilanteessa turvauduttiin ja heti kostautu. Oli meinaan sen verran sitkee hamppari etten yhtään epäile vaikka siitä oli tullutkin miu vatsan väänteet.

Tässä oon yrittänyt epätoivoisesti pakata jotain tavaroita tuonne matkalaukkuun kun oon ensi keskiviikkona tulossa Suomeen käymään. Osan jos saisi tuotua jo niin ei sitten lopullisesti palatessa oo niin paljoa tuotavaa. Nii ja tietysti voin käydä ostamassa muutaman paria kenkiä jos laukussa on liikaa tilaa. Kävin eilen vähän tuliasia jo ostamassa ja tietysti itselle tarttui matkaan yksi SKA:n huppari kun kerran niin halvalla sain. :) Mutta en mie voi muuta kuin ihmetellä että miten nuo tavarat on voinu tullessa mahtua laukkuun kun nyt ei mene vaikka miten survoisi. Ja kaapissakin on vielä jotain... Vähän jotain pientä olen saattanut ostaa mutta oon mie jotain laittanut poiskin, kuten yhdet suolan pilaamat kengät ja yhden takin joka oli jo aika huonossa kunnossa. Takaisin tänne tullessa otan mukaan tyhjän matkalaukun niin viimeiset tavat tulee helposti mukana Suomeen. Nyt laitan pään tyynyn ja koitan muistaa olla hieman aktiivisempi päivittäjä jatkossa. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti