sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Projektisuunnittelua ja kevään odotusta

Mikähän tän tarkoitus on?
Melko rankka viikko takana mut voittajana on selvitty. Koulupäivät on ollu pisimmillään kymmenen tuntia kaikkine "väliajalla" tehtyine ryhmätöineen. Perjantaina kun palautetaan meidän projektisuunnitelma niin mie kiljun riemusta. Monen laista kurssia on tähän mennessä ollut mutta jostain syystä tämä suomalaisen opettajan järjestämä kurssi on tuottanu kaikkeista eniten työtä. Monta tehtävää on ryhmän kanssa väsätty ja vielä pitäisi yksi 10-15 sivua vääntää. No jos tän jälkeen olen kykenevä johtamaan kansainvälisiä projekteja niin turhaan en työtä ole tehnyt. Läppärin, venäjänkirjojen ja materiaalien, muiden muistiinpanojen, juomapullon, eväiden ja muun tarpeellisen (mitä vaan naisen käsilaukusta voi löytyä) tavaran kantamisen jälkeen vasen hartia ja niska on ihan tulehtunut. Mutta mitä ei ihminen tekisi projektin eteen... :/

Ginger Ale -limunaati :)
Melko lailla on muuten mennyt koko viikko pyöriessä tässä kotinurkilla. Hyvä jos kauppaan on ehtiny! Muistan hyvin ekat pari viikkoa tänne tulon jälkeen kun oli vain venäjän tunnit ja aikaa oli ihmetellä. Nyt taitaa tulla joku loppukiri näiden kurssien suhteen. Ensi viikolla alkaa viimoinen kurssi, kaikenlaisia matemaattisia laskelmia ja yrityksen talouden analysointia. Niin outoa kun onkin, niin innolla odotan kahta seuraavaa viikkoa. Vaikka vähän takaraivossa tuntuukin ärsytystä budjetoinnin tentin takia, tiedän ettei se menny niin hyvin kun olisin halunnu. Voikohan sen uusia?


Mr. Marx ja puisto Smolnassa
Niin kaunis on hiljaisuus...




Eilen käytiin aamulla likkojen kanssa salilla mutta jätin nuo käsisarjat tekemättä. Enempää en halua niskaa ja olkaa kiusata joten tyydyin jalkojen ja vatsalihasten kiduttamiseen. Hyvää teki purkaa viikon paineet kun olevinaan en ole ehtinyt enää kahdeksan tai puolen yhdeksän jälkeen illalla. Tosin 10-20.30 koulupäivän jälkeen ei oikeasti jaksa. Salilta tullessa päätettiin ottaa pikasuihkut ja mennä ulos syömään viikonlopun kunniaks. "Puhtaat lautaset" oli ihana paikka ja ruoka oli loistavaa! (общество чистых тарелок,
Gorokhovaya ul., 13) Suhteellisen lähellä Iisakinkirkkoa jos sitä joku käy katsomassa ja nälkä iskee. Paluumatkalla bongattiin pikkuinen kauppa mistä löytyi meille (Emilie ja mie) pikkuiset huovutetut hiiret matkamuistoiksi. Voidaan sitten niitä katsella ja muistella kun ollaan palattu omille tahoillemme. Muutama kuvaa niistä tuli päivän mittaan otettua kaupungilla ja asuntolalla.
 
Smolnan luostarin
katedraali
Kevät <3
Tänään sitten aamulla ymmärsin että turhaan tuon niskan ja olan takia kärvistelen kun klinikallekin voin mennä. Sitä vartenhan vakuutusta maksan jos tarve tulee hakea apua tällaiseenkin asiaan. Reippaina lähdettiin seikkailemaan ja ettimään klinikkaa bussin numeron ja Nevan sijainnin perusteella. Klinikka löyty mut miun tuurilla se oli kiinni. Ja ennen kuin ovikelloa soitettiin niin vannotin vielä Emilieä ottamaan kuvan jos joutuvat piikin laittamaan niskaan. Jokin muisto olis saatava siitäkin kidutuksesta. Meen huomenna uudestaan jos ei ole helpottanu. Onneksi klinikka oli ihan lähellä Smolnan luostaria joten ei tullu hukkareissu. Paikka on toiminut luostarina keisarinna Elisabetin aikana 1744-1764 mutta muutettiin Venäjän ensimmäiseksi tyttökouluksi Katariina Suuren tullessa valtaan. 1917 paikka toimi Lokakuun vallankumouksen päämajana ja nykyään konserttisalina ja yliopistona. Alue on kaunis ja kerrankin kirkko mitä ei ole vuorattu kullalla. Varsinkin ympärillä oli puistoja mihin olis voinu jäädä istumaan jos tuuli ei olisi käyny luihin ja ytimiin (ja kipeään niskaan). Kaikin puolin vaikuttava paikka ja parasta oli ettei ympäristö tursunnut ihmisiä. Viime viikonlopun jälkeen on tehny mieli vältellä tungosta viimeiseen asti. :)
 
Matkamuistot :)

Tulin tänään myös järkiini ja kävin ostamassa viereisellä kadulla olevasta Vansin liikkeestä maailman ihanimman city/koulu/kuntosalirepun. Nyt menee koulukirjat ja läppäri reppuun eikä kuntosalille mennessä tarvii survoa kenkää ja muuta varustetta rikkinäiseen käsilaukkuun (jota oon tähän asti säilyttäny jumppakassina). Kyllä nyt kelpaa, oikein silmiä hivelee tuo leopardikuvio. Pitänee huomenna lähteä johonkin reppua ulkoiluttamaa kun kerran on vapaata koulusta, raportin kirjoitusta ei nyt laskettu!
 
Ihanan aurinkoista ja lämmintä alkavaa viikkoa kaikille! 
 
 
 

 
 

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti